L’única acadèmia amb una formació a mida

{mb_sdlf_jugador_SDLF-jugador_frase-destacada}

L’ensenyament del futbol ha d’adaptar-se a les característiques de cada alumne mitjançant cursos dissenyats per progressar en aspectes concrets

Què pensar un metge que prescriu teràpies abans de fer un diagnòstic? I d’un arquitecte que projecta edificis sense fixar-se en el tipus de terreny on assentar els fonaments? I com valorar una escola de futbol que ofereix cursos sense tenir en compte la idiosincràsia de cadascun dels alumnes?

“La construcció d’un jugador no es pot entendre com un procés unilateral. El camí per arribar a ser futbolista no és el mateix per a tothom”, explica J. Marcet. “El recorregut no està marcat, sinó que es traça en funció de les característiques úniques i irrepetibles de cada persona. L’alumne no s’ha d’emmotllar a una oferta formativa ja existent. Ha de ser una eina al seu servei”.

És el que es coneix com a filosofia ‘tailor-made’. Segons el president Marcet, “l’objectiu és situar l’alumne al centre del programa formatiu. És com fer vestits a mida. I la primera cosa és precisament prendre les mesures. És a dir, definir les mancances i les fortaleses de cada alumne”. En una paraula, avaluar.

“L’objectiu és situar l’alumne al centre del programa formatiu. És com fer vestits a mida”

Per determinar les condicions d’un jugador cal tenir en compte una multitud de paràmetres, com ara el país de procedència, la cultura futbolística, les experiències prèvies… Però sobretot cal establir unes coordenades d’avaluació capaces de definir les habilitats i les competències de cada alumne. Unes rúbriques objectives basades en mesuraments concrets i revisats per experts.

“Aquesta metodologia preveu l’enregistrament de la majoria de sessions d’entrenament”, explica Marcet. “Un grup d’avaluadors que treballa de forma independent dels entrenadors analitza les imatges per puntuar els alumnes en profunditat i determinar-ne tant la condició com els objectius que hauran d’assolir. A partir d’aquí els jugadors són agrupats en funció del seu nivell, la seva edat i les seves exigències”.

“Amb un full de ruta clar, el jugador va experimentant una progressió que ell mateix nota”

El pas següent és adaptar l’ensenyament del futbol a les característiques de cadascú, creant cursos i sessions especialment dissenyats per garantir l’evolució de l’alumne i millorar aspectes específics de la seva tècnica, tàctica, presa de decisions, etc. Es tracta d’un pla detallat i concret que s’adapta a les exigències formatives del jugador i que és compatible amb els seus compromisos esportius, acadèmics o familiars. Una estratègia d’aprenentatge totalment personalitzada que, en funció del tipus d’alumne, es pot recolzar en entrenaments presencials, classes a distància, sessions de Noves Tecnologies, cursos intensius de pocs dies, programes professionals a llarg termini, informes de bioimpedància, anàlisis estructurals. .

Cada jugador té diferents necessitats en moments diferents de la seva evolució esportiva. Per això, l’adaptabilitat és clau perquè tothom pugui progressar. Al seu ritme i amb els seus objectius. “Amb aquesta metodologia, l’alumne va coneixent-ne les fortaleses, les debilitats i quins són els objectius per millorar”, comenta el president Marcet. “Amb un full de ruta clar, el jugador va experimentant una progressió que ell mateix nota, cosa fonamental en termes de motivació i reforç positiu. Al cap ia la fi, simplement es tracta d’emmotllar el Mètode Marcet a totes les variables pròpies d’un projecte internacional i intercultural com el nostre”.

DESCOBREIX L’OFERTA FORMATIVA MARCET!

Si tienes dudas sobre alguna de nuestros cursos, o quieres que te mandemos más información, rellena el siguiente formulario.